Gisterenavond was het weer zo ver. Om 19u hadden we nog eens een afspraak bij de dokteres van Kind&Gezin. Deze keer niet alleen voor ‘een algemeen nazicht’, maar ook voor mijn eerste vaccinaties.

Eerst werd ik volledig nagekeken: oortjes, bewegen hoofdje, hartslag, heupjes … Volgens de dokter ben ik inorde en ben ik een flinke jongen.

Mama en papa kozen ervoor om mij, naast de verplichte vaccinaties,  ook te laten vaccineren tegen het rotavirus. Met grote ogen keek ik naar de dokteres die met een spuit in haar hand naar mij toekwam. Oef, het spuitje diende er enkel voor om het siroopje in mijn mond te brengen. Na even bedenkelijk naar de dokteres te kijken, besloot ik dan toch maar om het siroopje in te slikken. Best wel lekker, ik had nog zin in meer. 😉

Maar dan vroeg de dokteres aan mama om mij op de tafel te leggen. Plots voelde ik in mijn linkerbil een prik. Eventjes moest ik wenen. Al bij al viel het best wel mee. Twee minuutjes later werd ik weer op de tafel gelegd. Deze keer voelde ik in mijn rechterbil een prik. Ik kon mij niet houden en ik moest eventjes krijsen. Terug op de schoot van mama, kwam ik snel terug tot rust.

Soms gebeurt het dat kindjes met koorts reageren op deze vaccinaties. Mama en papa diende mij de voorbije nacht goed in het oog te houden. Mocht ik koorts krijgen, zou ik volgens de dokteres, mama en papa wel wakker maken. Om 04 uur heb ik eventjes gehuild. Maar geen koorts. Waarschijnlijk een beetje een raar gevoel op de plaatsen van de prikjes. Ondertussen is het weer avond en ik heb vandaag geen koorts gehad.  Hopelijk blijft de koorts later op de avond weg, dan heb ik mijn eerste prikjes goed doorstaan. 🙂

Oh ja, voor ik het vergeet: ik weeg ondertussen 5,280 kilogram en ik meet 60 cm.

Reageer zelf!

erik