Gisteren ben ik in de kerk te Hever, samen met nog twee kindjes, gedoopt. Misschien worden Wannes en Lars later wel mijn vriendjes.

Het was een leuke viering in een goed verwarmde kerk. Eerst moest ik wel eventjes wennen waar ik was, maar dan kon ik rustig mee genieten van het gebeuren. Zowel mijn peter als mijn meter hebben een tekstje voorgelezen. Dank je wel.

Wanneer de pastoor het wijwater over mijn hoofdje deed, keek ik met grote ogen rond. Ik wist niet wat er gebeurde. Als ik thuis in het bad speel, dan doet papa ook wel eens water over mijn hoofdje. Maar deze keer kwam het niet van papa. Wat gebeurde er … rustig alles laten gebeuren.

Na de misviering ging het richting de feestzaal in het dorp. Niemand wist wat er op het menu stond. Mama en papa wilden een origineel doopfeest met de ganse familie. Na een chipje en een drankje, kwam het frietkraam ter plaatsen. Iedereen mocht à volonté frietjes en verschillende snacks aan het frietkraam buiten gaan halen. Wel alleen de mensen van mijn feestje en niet die meneer die ook honger had en toch probeerde om ook aan een frietje te geraken 😉 Voor mij stond er nog altijd pap op de menu.

Terwijl de familie gezellig met elkaar babbelde, lag ik rustig in mijn wiegje wat te spelen en te slapen.

Het was een drukke dag voor mij, maar een hele leuke dag. Bedankt iedereen om er te zijn en bedankt voor de toffe kadootjes.

Doopsel

Reageer zelf!

erik