Vorig weekend zijn we nog eens een weekendje naar zee geweest.

Donderdag kreeg ik bij moeke een lekneus en had ik wat verhoging. Er werd getwijfeld om naar de dokter te gaan. Maar ik at goed, sliep goed en speelde goed, dus besloten ze om te wachten tot vrijdag om te zien hoe het met mijn neusje ging.

Vrijdagmorgen had ik nog steeds een lekneus en begon ik precies wat te hoesten. Mama en papa besloten om het geplande weekendje naar zee te laten doorgaan. We vertrokken met z’n drie naar zee.  Al snel lag ik in de auto in slaap.

’s Middags wou ik niet gaan slapen. Mama dacht dat het kwam omdat het een nieuwe omgeving was en ik in de auto een uurtje had geslapen. Nadat ik een half uurtje had geweend, mocht ik terug uit mijn bedje. ’s Namiddags maakten we een wandeling over de dijk.

Vrijdagnacht heb ik heel de nacht liggen hoesten. We hebben die nacht weinig geslapen. Omdat ik zo hard hoestte, besloten mama en papa om toch maar naar de dokter te gaan. Gelukkig zit er een paar huizen naast het appartement een dokter. Na een half uur in de wachtzaal braaf te hebben gewacht, was het onze beurt om bij de dokter te gaan. Al snel zette ik mijn keel open en begon ik te wenen. Ik wou niet dat de dokter mij onderzocht. Mama en papa moesten mij vasthouden zodat de dokter haar werk kon doen. Besluit: luchtweginfectie (bijna een bronchites, bijna een angines, bijna een oorontsteking). De dokter besloot om mij een hoestfles en neusdruppels te geven. Mocht ik nog hogere koorts maken, diende ik antibiotica te nemen. Gelukkig was dit niet nodig. Zondag had ik geen koorts meer, maar de hoest en de lekneus waren er nog.

Nu bijna een week later is mijn hoest beter en mijn neusje lekt ook niet meer. Dit was de eerste keer dat ik ziek was. Ik vond het niet leuk 🙁

Omdat ik nu niet heb kunnen spelen op het strand, vind ik dat we nog eens moeten teruggaan 😉

Zelfs terwijl ik ziek ben, blijf ik een dikke kapoen.

Reeds 1 reactie op “Ziekjes”

  • Veerle says:

    Geweldig om in huis te hebben: eucalyptus suppo-s, plantaardig en enorm goed tegen hoest en snottebellen! kan geen kwaad (onze kinderarts vind dit beter dat hoestsiroop voor kindjes)
    leuke blog! groetjes Veerle

Reageer zelf!

erik